Spørsmål og svar om NNØ

Her kan du finne svar på "ofte stilte spørsmål" om Norges Natur- og Økologigymnas

Send gjerne inn dine egne spørsmål hvis du ikke finner svaret på sidene her. Kanskje andre lurer på det samme? Vi legger ut svar her. Ditt navn vil ikke komme frem.

_JST4527Photo_Jo_Stenersen.jpg

Får jeg generell studiekompetanse hos NNØ?

  • Ja, det får dere. Det første året (Vg1) er likt hos oss som hos andre videregående skoler med de samme fagene og de samme læreplanene som om du tenker å gå på en annen vgs. Det er programfagene på Vg2 og Vg3 som er spesielle hos oss ved at dere kan velge mellom Artskunnskap (Vg2 og Vg3), Økologi og naturressurser (Vg2 og Vg3), Mennesket i et grønt samfunn (Vg2 og Vg3) og Forskning i anvendt økologi (Vg3). Hvis dere i stedet ønsker å ta de mer tradisjonelle realfagene Fysikk, Biologi eller Kjemi så kan dere velge disse også – eller kombinere ett eller flere realfag med de programfagene nevnt over som inngår i Natur- og Økologiretningen. 

Jeg har forstått at dere på NNØ kan ta opp 30 elever første året, men hva skjer om det kun er 10 søkere? 

  • Om vi får 10 søkere, vil vi uansett starte opp som planlagt (gitt godkjenning). Vi vil da ha et lite underskudd i driften det første året, men ved hjelp av eksterne midler kommer vi til å kunne dekke dette og klare driften uansett. Vi tenker at vi må gi skolen et par-tre år på å etablere seg selv om vi får færre søkere enn vi skulle ønske i starten. Vi har beregnet at vi trenger ca. 20 søkere, men håper selvsagt på nærmere 30 som også er et øvre tak dette første året! 

Jeg trenger noen realfag for å komme inn på ingeniørstudier på NTNU. Kan jeg ta disse på NNØ?

  • Dere kan velge de realfagene dere trenger på NNØ for å få den studiekompetansen som kreves for de utdanningene dere ønsker å komme inn på. Om dere ikke trenger å fylle opp alle programfagene med realfag kan dere kombinere disse med ett eller flere av de fagene som vi tilbyr innen Natur- og økologi. 

Når er søknadsfrist for NNØ?

  • Fristen er 1. mars som for andre vgs., men om det fortsatt er plass etter denne fristen, vil vi kunne vurdere å ta inn flere. 

Når får vi svar på om vi får skoleplass hos dere?

  • Dere vil få svar så raskt som mulig etter at vi har fått vår godkjenning. Uansett vil dere få svar fra oss lenge før dere får svar fra de offentlige skolene som sender ut svar i juli måned.

Send gjerne inn dine egne spørsmål hvis du ikke finner svaret på sidene her. Kanskje andre lurer på det samme? Vi legger ut svar her. Ditt navn vil ikke komme frem.

Send spørsmål til:

kristin@nnog.no

Merk eposten: NNØ_spørsmål